To sposób żywienia, który wymaga od nas dużo uwagi i staranności w przygotowaniu. Dlatego oferując żywienie w publicznych i prywatnych ośrodkach zdrowia oraz rodzinnych domach opieki społecznej, wiemy co jest potrzebne i ważne. Najczęściej polska tradycyjna kuchnia jest tutaj podstawą codziennego żywienia. Posiłki, które przygotowujemy muszą być odpowiednio zbilansowane, przygotowane wyłącznie ze świeżych składników i wykonane z należytą starannością. Nad wszystkimi jadłospisami czuwa znakomity dietetyk. Zdrowie naszych pensjonariuszy jest najważniejsze. Dobrze wyważone elementy posiłków, także dietetycznych, to podstawa dobrego żywienia w systemie Care catering. Poza walorami zdrowotnymi, nasze jedzenie musi być po prostu pyszne. Nasi klienci to doceniają, dlatego bardzo często pytamy ich o zdanie czy im zwyczajnie smakowało. Zawsze bierzemy pod uwagę opinie tych, którzy jedzą przygotowywane przez nas posiłki. Żywienie w takich miejscach jak ośrodki zdrowia czy domy opieki społecznej to duża odpowiedzialność. Pochwały i podziękowania od pensjonariuszy za dobre potrawy to dla nas największa nagroda.
Zapewniamy wyżywienie dla 150 pensjonariuszy. Nasz jadłospis traktujemy indywidualnie. Menu dostosowujemy do zaleceń lekarskich. Uwzględniamy wymagania diety lekkostrawnej, cukrzycowej, ale także diet wykluczających – takich jak wątrobowa, bezglutenowa i bezkazeinowa. Proces układania menu jest sprawdzony i konsultowany przez dietetyka i szefa kuchni. Ostatnie zdanie należy do pełnomocnika ds. lecznictwa i dyrekcji ośrodka. Zweryfikowany jadłospis układamy na okres dwóch tygodni.
Chcemy cały czas podnosić jakość naszych potraw w Domu Seniora. Zależy nam na dobrych relacjach zarówno z pensjonariuszami, jak i ich rodzinami. Dlatego prowadzimy raz w miesiącu otwarte konsultacje dietetyczne, w których towarzyszą nam dietetyk i szef kuchni. Pamiętajmy, że oprócz uwzględnionych zaleceń lekarskich, konkretnych diet, ważny jest też smak serwowanych potraw.
Posiłki podawane są pensjonariuszom na oddziałach z wózkach bemarowych. To wygodny sposób na sprawne wydanie ciepłych posiłków. Wszystkie osoby będące w lepszej kondycji fizycznej mogą spożywać posiłki w jadalni. Pensjonariusze bardzo lubią wspólnie spędzać czas przy jedzeniu na jednej sali. Śniadania i kolacje przygotowywane są w systemie talerzowym na kuchni centralnej. Dzięki specjalistycznym, bemarowym, wózkom ciepłe posiłki są przewożone bezpośrednio do pensjonariuszy znajdujących się w swoich salach.
Święta wielkanocne i bożonarodzeniowe to czas szczególny dla nas wszystkich, w którym zawsze dbamy o właściwe świąteczne menu. W trakcie innych specjalnych dni, takich jak Dzień Kobiet czy Dzień Niepodległości także staramy się o wyjątkowy jadłospis oraz ciekawe aranżacje serwowanych posiłków.
Organizujemy urodziny, imprezy okolicznościowe oraz kulinarne eventy tematyczne. To są momenty, w których nasi kucharze i menadżerowie mogą pokazać pełnie swoich umiejętności w gotowaniu i serwowaniu niebanalnych potraw. Możemy pochwalić się takimi wydarzeniami jak: Witaj Wiosno – Poczęstunek Finger Food oraz liczne pikniki ogrodowe z grillem lub owocami w roli głównej.
Konsekwencja w obsłudze cateringowej oraz korzystanie z najlepszych produktów do przygotowywania potraw złożyło się na silną markę jaką jest Eko Catering. Pozyskane przez lata doświadczenie menadżerskie pozwala nam od 2016 roku obsługiwać Dom Opieki i Centrum Seniora Orpea we Wrocławiu. Z sukcesami realizujemy obsługę cateringową dla operatora posiadającego największą sieć domów opieki i klinik rehabilitacyjnych w Polsce. Z dumą mówimy o tej współpracy, ponieważ Grupa ORPEA zbudowała swoją reputację na rygorystycznym i innowacyjnym podejściu do poprawy jakości opieki oraz wspierania swoich mieszkańców i pacjentów. Eko Catering wie, że dobre i sprawdzone żywienie w domach opieki czy domach seniora jest jednym z elementów zapewniającym pensjonariuszom komfort i codzienne dobre samopoczucie. Posiadając profesjonalnego i bezpiecznego partnera, sami zdobywamy wiedzę i doświadczenie, które pozwala wyjść z ofertą do nowej grupy klientów. Mamy dzisiaj siłę i możliwości, aby zmierzyć się z kolejnymi wyzwaniami kulinarnymi i cateringowymi. Dzięki bardzo dobrym relacjom z klientami i realizowaniu usługi na najwyższym poziomie rozpoczęliśmy współpracę ze Szpitalem Specjalistycznym Orthos w Komorowicach, oraz ze Szpitalem EuroMediCare we Wrocławiu.
Zobacz jak komponujemy składniki i w jaki sposób tworzymy nasze posiłki cateringowe. Szef kuchni wraz z najlepszymi kucharzami i naszym personelem kuchennym dba o jak najlepsze menu. Sprawdź nasze przykładowe menu, które serwujemy naszym pensjonariuszom w domu opieki. Naprawdę może być zdrowo i smacznie